Obchody Światowego Dnia Zdrowia 2015
W ramach obchodów Światowego Dnia Zdrowia 2015 w dniach 16.03 – 10.04.2015r. Technikum nr 2 Architektoniczno – Budowlane oraz Zasadnicza Szkoła Zawodowa nr 3 Architektoniczno – Budowlana brały udział w projekcie Bezpieczeństwo Żywności pod hasłem „Z pola na stół – uczyń jedzenie bezpiecznym”. Celem działania było propagowanie zasad Kodeksu Żywieniowego wśród nauczycieli, uczniów, rodziców.
W tych dniach uczniowie wykonali plakaty, ulotki oraz prezentacje multimedialne, które poświęcone były „Pięciu krokom do bezpieczniejszej żywności”. Ponadto przeprowadzone były we wszystkich klasach pogadanki w czasie godzin z wychowawcą oraz w trakcie zebrań z rodzicami. W dwóch klasach odbyły się również konkursy promujące bezpieczeństwo żywności. Koordynatorem akcji w szkole była p. Grażyna Masłowska.